In de zomer koel, in de winter warm wonen

In Nederland leven we in een zeeklimaat. Dit houdt in dat de zomers niet al warm zijn omdat de zee (met de wind) het land afkoelt. In de winter werkt dit andersom, dan zorgt de warme lucht vanaf de zee ervoor dat het niet zo koud wordt als in landen met een landklimaat zoals Polen en Tsjechië. Ondanks dit gegeven, kan het nog steeds erg warm worden in de zomer. Zo wordt het regelmatig 30 graden en zijn er genoeg dagen in de winter dat het de hele dag door vriest. Speciaal voor deze dagen, zijn er tips zodat jij er comfortabel bij zit.

Isolatie

We weten allemaal dat isolatie ervoor zorgt dat de warme lucht binnen blijft. Je zou denken dat het in de zomer daardoor erg warm wordt. Niets is echter minder waar; zo zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat de koele lucht juist binnen blijft.

CV-ketel

In de winter, als je de warmte het hardst nodig hebt, gebeuren de meeste ongevallen met CV-ketels. Ondanks dat CV-ketels decennialang mee horen te gaan, kan het natuurlijk gebeuren dat die van jou aan vervanging toe is. Daarom kan je bij Warmland een cv-ketel kopen van hoogwaardige kwaliteit die ook nog eens bij je thuis gemonteerd wordt. Wel zo handig toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *