Welke wijk in Arnhem is geschikt voor mij?

Wanneer je van plan bent te verhuizen naar Arnhem kan het zijn dat je niet goed weet welke wijken nou het beste aansluiten op jouw behoeftes. Heb je jonge kinderen, zijn ze al wat ouder of heb je geen kinderen? Verschillende omstandigheden vragen om verschillende soorten wijken. In dit artikel leggen wij het een en ander uit over de verschillende Arnhemse wijken.

Alteveer/Cranevelt

Deze wijk met jaren ’30 woningen ligt in het uiterste noorden van Arnhem. De wijk heeft een goede ligging, zo ben je met de fiets binnen 10 minuten in de binnenstad en beschikt de wijk over basisscholen, winkels en sportgelegenheden. Het is ook geen wonder dat er veel jonge gezinnen in deze wijk wonen.

Klarendal

Deze wijk stond jarenlang bekend als een van de mindere wijken van de stad. De afgelopen decennia heeft de gemeente er echter alles aan gedaan de wijk op te knappen. Zo zijn veel vervallen panden opgeknapt en verhuurd aan studenten. Door de modeacademie in Arnhem is de wijk Klarendal uitgegroeid tot een hippe en modieuze wijk.

De Hoogkamp

Deze wijk in het noordwesten van de stad staat bekend als een van de meest luxueuze wijken van de stad. Veel van de woningen zijn gebouwd in de mooie jaren ’30 stijl en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo kan je er terecht voor vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapswoningen en rijtjeshuizen. De wijk beschikt over verschillende sportclubs en goed aangeschreven basisscholen.

Als je van plan bent een woning in Arnhem te kopen moet je een goede makelaar hebben die je het beste advies kan geven over alle verschillende woningen. Bij Zigt Makelaars ben je aan het juiste adres.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *