Welk soort verf past het beste bij mijn klus?

Je bent van plan om te verven en hebt besloten welke kleur het moet gaan worden. Maar wat voor verf moet je nou eigenlijk kopen? Door alle verschillende soorten kan het natuurlijk lastig zijn. In de bouwmarkt kan je uitleg vragen aan het personeel, maar als je van plan bent verf te bestellen op het internet, is de kans groot dat je het overzicht kwijtraakt. In dit artikel leer je welke soort verf het beste bij jouw probleem past.

Grondverf

Alles begint bij grondverf. Deze verf vormt bijna altijd de ondergrond. Zo dien je eerst grondverf aan te brengen voor je begint met het daadwerkelijke verven. Het voordeel van grondverf is dat je hiermee de ondergrond beschermt, de lakverf beter laat hechten en je hiermee een mooier resultaat krijgt. Wanneer je op hout verf wordt er gesproken van grondverf. In de metaal- en kunststofwereld wordt er ook wel gesproken van primer.

(Blanke) lak

Blanke lak is een speciale lak die je kan gebruiken op je meubilair. Door lak aan te brengen krijg je een chique uitstraling en zorg je ervoor dat je meubilair langer mee gaat.

Verf

Hierna komt natuurlijk het verf zelf. Vanaf hier spreekt alles voor zich. Muurverf gaat op de muur, houtverf op hout en bootverf op een boot. Als je op zoek bent naar verf kan je het beste naar De Verfgroothandel. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten verven voor elk type klus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *