Wat kan je doen wanneer je pijn hebt bij het geven van borstvoeding?

Heb je problemen bij het geven van borstvoeding? Je bent bij lange na niet de enige. Veel moeders krijgen te maken met uiteenlopende problemen. Denk hierbij aan een te hoge (of te lage) melkproductie, gevoelige tepels of pijn tijdens het geven van borstvoeding. Wanneer je niet ingrijpt, kan het voorkomen dat een lichte irritatie overgaat tot een tepelontsteking. We willen je natuurlijk niet bang maken want voor al deze problemen zijn oplossingen.

Melkproductie

De hoeveelheid melk die je produceert wordt automatisch bepaald door je lichaam op basis van de behoefte van je baby. Wanneer je baby veel honger heeft en jij dus vaker borstvoeding geeft, past je lichaam zich hierop aan waardoor je vanzelf meer melk produceert. Hetzelfde geldt trouwens andersom. Wanneer je het gevoel hebt dat je te veel borstvoeding geeft, kan je minder geven waarna je lichaam zich hierop aanpast.

Pijn bij borstvoeding

Wanneer je last hebt van pijnlijke tepels tijdens het geven van de borstvoeding, kunnen er verschillende oorzaken zijn. In de meeste gevallen heeft dit te maken met een hapse baby die niet goed op te tepel(s) zuigt. Een geïrriteerde tepel kan vervelend zijn, maar wanneer het onbehandeld blijft, kan het uitgroeien tot een tepelontsteking, wat natuurlijk nog meer ongemakken met zich meebrengt. Bezoek daarom eens de website van Multi-Mam. Hier vind je verschillende producten die pijn bij borstvoeding kunnen voorkomen en genezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *