Verschillende soorten verwarming voor je woning

In je woning is er vaak keuze voor verschillende soorten energie. Toen er in de jaren ’50 nog volop kolen uit de Limburgse mijnen werden gehaald, leefde wij hierop. Toen het gas in Groningen ontdekt werd, sloten de mijnen al gauw en gingen we massaal over op deze nieuwe aanwinst voor de Nederlandse staat. De meeste woningen beschikken nog steeds over gas. Het is niet alleen afkomstig uit het noorden van ons land, maar wordt ook geïmporteerd uit landen als Rusland.

CV-ketel

De kans is dus groot dat je cv-ketel op gas werkt. Gas heeft als voordeel dat het erg betrouwbaar is en dat het niet afhankelijk is van bijvoorbeeld een stroomstoring. Een goede cv-ketel hou je goed bij en laat je ongeveer om de twee jaar controleren door een monteur. Bij Warmland vind je een breed aanbod aan cv-ketels en kan je ook nog eens terecht voor onderhoud, wat ook te betalen is door middel van maandelijkse bedragen vanaf een paar euro per maand.

Eigen energie opwekken

We zijn echter steeds meer in de transitie naar andere energie. Ondanks dat gas relatief schoon is, gaan we over op wamtepompen en zonnepanelen. Sommige huizen zijn echter al energie-neutraal, wat inhoudt dat je minimaal zo veel energie opwekt als je gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *