Verschillende soorten klassieke meubels

Klassieke meubels representeren een unieke vorm van kunst en klasse. In tegenstelling tot klassieke kunst, komen klassieke meubels niet uit het tijdperk van de kunst, de periode tussen grofweg 1100 v.C. tot de opkomst van het Romeinse Rijk, maar uit de periode van pakweg 1800 tot 1930. De periode kenmerkt zich met ruitenpatronen (Chesterfield) en patronen van bloemen (Jugenstil en Art Deco). De naam Chesterfield is -in tegenstelling tot wat veel mensen denken- niet een echt merk. Chesterfield is een benaming voor een specifieke soort klassiek meubel en is wereldwijd bekend.

Klassiek Kantoor

Klassiek Kantoor verkoopt al jarenlang klassieke meubels van verschillende stijlen. Zo kan je er onder andere terecht voor de stijlen Cambridge, Boston, New York, London West End, Manhattan, Cannes en Livingstone, een koloniaal-Afrikaanse stijl.

Naast de gebruikelijke meubels als fauteuils, bureaustoelen en bureaus biedt Klassiek Kantoor ook klassieke accessoires zoals een drankglobe (wereldbol met ‘geheime’ drankvoorraad aan de binnenkant) en andere objects de curiosité.

Verantwoord ondernemen

De natuur is niet onbelangrijk bij Klassiek Kantoor. Zo is het bedrijf een partner van Trees 4 Trees: een non-profit organisatie dat zich inzet voor het herplanten van bomen die gebruikt zijn in de meubelsector. De organisatie opereert wereldwijd en zet zich onder andere in in de amazone en het regenwoud in Indonesië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *