Urn in je huis

Het liefst zet je natuurlijk helemaal geen urn in je huis neer, want dat betekent dat er een dierbare is overleden. Je wilt hem/haar natuurlijk een mooie plek in huis geven, maar wat is nou belangrijk bij het uitkiezen van een urn? Je kunt kiezen voor een urn die perfect bij je interieur past, en die toch bij je dierbare past.

Iedereen is anders, dus iedereen heeft ook andere wensen. En maar beter ook, anders heeft straks de hele wereld dezelfde urn in huis staan. Er zijn een aantal puntjes waar je over moet denken bij het kiezen van een urn.

  • Gaat alle as in één urn of wordt het verdeeld over meerdere urnen?
    Het is best mogelijk om het as in meerdere urnen te doen. Zo hebben bijvoorbeeld je kinderen of andere familieleden ook een urn voor hunzelf. Je kunt ook alles in één urn doen om een gezamenlijk plekje te maken of om bijvoorbeeld later uit te strooien.
  • Waar zet je de urn neer?
    Ook de plek waar je de urn neer gaat zetten kan een belangrijke rol spelen. Er zijn namelijk verschillende urnen voor op verschillende plekken. Er zijn veel verschillende soorten urnen, zo kun je een urn uitkiezen wat past bij je interieur. Meet van te voren ook even de plek op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Van welk materiaal wil je het laten maken?
    Kijk goed wat voor soort materiaal je mooi vind en waar je het wilt neerzetten. Een urn kun je laten maken van verschillend materiaal en niet elk materiaal is geschikt om buiten neer te zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: glas, hout, keramiek, metaal, kunststof, natuursteen en water oplosbare urnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *