Het mooiste gras in jouw achtertuin

Ben je eindelijk verhuisd naar een huis met een tuin, maar dan moet je natuurlijk wel een mooie grasmat hebben liggen. Waar sommige mensen kiezen voor een compleet stenen achtertuin, is een stuk(je) gras een veel mooiere toevoeging aan een tuin. Maar ja, daar zeg je natuurlijk ook wat. Want een mooie grasmat is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. In dit artikel leer je hoe je eenvoudig een grasmat aanlegt of laat aanleggen die groener is dan die van de buurman!

Graszoden

Wellicht heb je er weleens van gehoord, graszoden. Dit zijn grasmatten voorzien van een kleine laag wortels en een grote laag gras. Je rolt ze uit over de aarde en wacht een paar weken tot de wortels zich hebben gebonden aan de aarde. Een mooie grasmat was nog nooit zo makkelijk.

Het voordeel van graszoden is dat ze in een afgemeten rol geleverd worden. Zo zijn al deze rollen eenvoudig uitrolbaar en leg je ze gemakkelijk naast elkaar neer. Omdat de zijkanten van de grasmat ook binden, zie je er helemaal niks van zodra het gebonden is.

Na 1-2 weken kan je aan de hoeken van de grasmat voelen of de wortels al gebonden zijn door zachtjes de mat naar boven te trekken. Wanneer dit niet meer kan is de grasmat volledig klaar voor gebruik. Het is (net als bij elk ander gras) normaal om wekelijks te maaien. Zo blijft het gras is de best mogelijke status.

Als je op zoek bent naar graszoden kan je terecht bij Van Der Velden Graszoden!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *