Match met een psycholoog

Wanneer je de stap gemaakt hebt om naar een psycholoog te gaan, valt er vaak al een last van je schouders af. Maar wanneer weet je of je de goede psycholoog hebt, of je hem of haar wel kunt vertrouwen. In deze blog geef ik je een aantal tips voor een goede match.

  1. Je gevoel volgen
    Je moet ten alle tijden je gevoel volgen. Als je gevoel bij een psycholoog niet goed is, moet je gewoon opzoek gaan naar een andere. Je moet het gevoel hebben dat je op dezelfde lijn zit met de psycholoog, die moet jou namelijk helpen op de weg naar de oplossing voor jou probleem. Als jullie niet op dezelfde lijn zitten, kan dat wel eens problemen opleveren.
  2. Vertrouwen
    Het spreekt voor zich dat vertrouwen tussen jou en je psycholoog heel belangrijk is. Zo zal de psycholoog jou nooit vertellen over persoonlijke gegevens van andere cliënten. Want ook belangrijk is om van te voren even te checken of de psycholoog is aangesloten bij een beroepsvereniging.
  3. Opleiding
    Het is vanzelfsprekend dat een goede psycholoog ook een goede opleiding heeft gehad. Een opleiding is een goede basis, maar het meeste leer je in de praktijk. Kijk dus goed wat voor opleiding je psycholoog heeft gehad.

Kort samengevat moet je dus goed luisteren naar je gevoel, maar ook zeker kijken naar wat de psycholoog voor opleiding heeft gehad. Mocht je opzoek zijn naar een fijne psycholoog, neem dan zeker eens een kijkje op site van Dorien van Otterloo uit Utrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *