Kartonnen meubels? Ja dat hoor je goed!

Karton, dat materiaal waarvan je denkt dat het alleen gebruikt wordt voor dozen, wordt tegenwoordig ook gebruikt voor andere toepassingen. Welke andere toepassingen zijn dat dan zal je denken? Nou dat zijn er een hele hoop. We leggen het allemaal heel graag voor je uit.

Meubels

Tegenwoordig maken speciaalzaken als KartonDesign meubels van karton. En we horen je al denken “Daar zak je toch gewoon doorheen?” Nou nee dat is niet zo. Wanneer karton dicht op elkaar geplaatst wordt kan het steviger worden dan hout. Zo vind je op die website talloze meubels zoals een stoel van karton of een buro gemaakt van je raad het, karton.

Gebouwen

Karton is zelfs zo sterk dat het toe wordt gepast in de bouw. Wist je dat er in de Verenigde Staten een heuse kerk is gebouwd van karton? Een Japanse architect is zelfs gespecialiseerd in karton en heeft een kartonnen brug gebouwd in het zuiden van Frankrijk en een kunsthal in het noorden van Frankrijk. Ook in ons eigen koude kikkerlandje vind je talloze toepassingen van karton in de bouw, je hebt het alleen zelf niet door. Het is dan ook geen wonder dat de meeste meubels van de Ikea eigenlijk ook van karton zijn gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *