Je huis verduurzamen

Het verduurzamen van je huis levert veel voordelen op. Zo bespaar je niet alleen veel geld, maar help je ook mee om de uitstoot van schadelijke stoffen als CO en CO2 te verminderen. Er zijn een paar tips waarmee je eenvoudig veel geld kan besparen op je energierekening. In dit artikel lees je een paar handige tips zodat je snel aan de slag kan!

1. Zuiniger leven

Deze tip klinkt erg eenvoudig, en dat is het ook. Let er goed op dat je lichten uitdoet in kamers waar je niet bent en je niet de verwarming aan laat staan. Hiernaast is het verstandig gloeilampen te vervangen voor spaarlampen.

2. Isoleren

Het isoleren van je woning gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Zo kan je kiezen uit verschillende soorten werkzaamheden als spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Vooral oudere huizen besparen honderden euro’s per jaar op hun energierekening door middel van isolatie.

3. Zonnepanelen

Het aanleggen van zonnepanelen wordt steeds rendabeler. Omdat de techniek erachter steeds beter wordt, kan je een stuk meer energie opwekken met een paneel dan je 10 jaar geleden kon. Moderne zonnepanelen zijn bijvoorbeeld door middel van schroefpalen aan te leggen in je achtertuin of op je dak. Je kan er overigens ook voor kiezen zonnepanelen op een carport te leggen. Wanneer je elektrisch rijdt, zet je eenvoudig je auto aan de lader voorzien van stroom die je zelf hebt opgewekt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *