Wat is het verschil tussen luchtdruk en BB gun?

Luchtdrukwapens en BB guns, ze lijken erg op elkaar maar er is toch nog een wereld van verschil. Wat is het verschil dan precies

Luchtdrukwapens

Luchtdrukwapens, ook wel buks, zijn wapens die gebruik maken van, je zou het niet verwachten, luchtdruk. In tegenstelling tot ‘echte’ wapens die gebruik maken van een explosieve reactie veroorzaakt door de explosieve lading in de kogel, werkt een luchtdrukwapen met kleine kogeltjes die worden afgevuurd door middel van een koolstofdioxideflesje. Deze CO2 zorgt ervoor dat er genoeg luchtdruk ontstaat waardoor het kogeltje met grote kracht afgevuurd wordt.

BB gun

BB guns, ook wel bekend als balletjes geweer, zijn net als luchtdrukwapens beschikbaar in bijna alle (echte) modellen. Het grote verschil is dat BB guns de bekende kleine gele balletjes schieten. BB guns zijn daarom ook voor iedereen vrij verkrijgbaar, waar je bij luchtdrukwapens 18 jaar oud moet zijn en moet beschikken over een lidmaatschap bij de NABV. BB guns zijn over het algemeen goedkoper en minder gevaarlijk dan luchtdrukwapens.

Luchtdrukwapens kopen

Wil je een buks kopen? Dan biedt Hes van Zweeden alles wat je zoekt. Als je naar de fysieke winkel gaat in het centrum van Arnhem koop je alle luchtdrukwapens met minimaal 40% korting. Hiernaast krijg je ook nog eens hoge kortingen op bijbehorende accessoires.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *