Wat is het verschil tussen een cv-ketel en een warmtepomp?

Veel mensen vragen zich af wat nou daadwerkelijk het verschil tussen een warmtepomp en een cv-ketel is. Waarschijnlijk heb je op het nieuws weleens gehoord van een warmtepomp en weet je nog steeds niet precies wat je er nou daadwerkelijk mee kan. We leggen het graag voor je uit.

Warmtepomp

Een warmtepomp kan per huis, maar ook voor de gehele woonwijk of straat aangelegd worden. Een warmtepomp geeft je de mogelijkheid warmte uit de boden van de grond te halen. Hiernaast bestaat er ook warmtepompen die warmte uit water en lucht halen.

Cv-ketel

Een cv-ketel daarentegen wekt zelf geen energie op. Een cv-ketel is een installatie waar de warmtebron naar toe loopt. De cv-ketel zet deze bron dan om in warmte. Zo lopen de meeste cv-ketels op gas, maar kan een hybride ketel ook de warmte van een warmtepomp omzetten naar bruikbare energie voor in je woning zodat je verwarming en water opgewarmd kunnen worden.

Warmland

Bij Warmland kan je terecht voor een cv-ketel die voldoet aan de laatste eisen. Vanwege dit feit, verbruikt de cv-ketel erg weinig energie wat resulteert in een energielabel A+. Bij Warmland kan je ook terecht voor een hybride ketel, zodat je kan beginnen met een duurzamere levensstijl!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *