Is fysiotherapie noodzakelijk?

Je kunt op verschillende manieren bij een fysiotherapeut terecht komen, bijvoorbeeld via je huisarts of op eigen initiatief wanneer je last hebt van bepaalde lichaamsdelen of onderdelen van je bewegingsapparaat. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in pijnklachten bij beweging en samen met jou kan hij een plan maken om de problemen op te lossen. Soms ben je met een sportmassage geholpen maar soms helpt het om een aantal weken samen met een fysiotherapeut te gaan sporten om zo de pijnklachten te verhelpen. De oplossing is helemaal afhankelijk van de pijnklachten, van de fysiotherapeut en van de mogelijkheden.

Fysiotherapie in de verzekering

Fysiotherapie zit niet in de basiszorgverzekering maar vaak kun je met een extra aanvulling op je zorgverzekering al een aantal fysiotherapeutische behandelingen indekken.

Hoe vind je een goede fysiotherapeut?

Als je zelf op zoek gaat naar een fysiotherapeut dan helpt het om Google in te schakelen. Niet alleen om te kijken welke fysiotherapeut het dichts in de buurt zit maar minstens om te kijken of de beoordelingen van de betreffende fysio goed zijn. Stel dat je in Schiedam woont. Dan kun je in Google zoeken naar ‘fysiotherapie Schiedam’ of ‘fysio Schiedam’ en Google geeft je een flinke reeks zoekresultaten waar je mee uit de voeten kunt. Vaak staan er sterren bij die de reeds gegeven beoordelingen aangeven. Beoordelingen kun je vaak vinden in Google (aan de rechterkant), op Facebook op via een externe tool (zoals KiyOh). De beoordelingen geven een goede indicatie van de kwaliteit van de fysiotherapeut. Vaak kun je vervolgens even door de website heen klikken of het goed bij je past. En daarna maak je direct online een afspraak of bel je even om te kijken of ze nog ruimte hebben voor nieuwe klanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *