Hoe maak je meubels van karton?

Voor het maken van meubels kan er naast de gebruikelijke materialen als hout, metaal en (natuur)steen ook gebruikt worden gemaakt van karton. Je zal vast denken: karton, hoe kunnen dit soort meubels stevig zijn?

Als je logisch nadenkt kom je al gauw tot de conclusie dat karton niet stevig genoeg is om personen van meer dan 70 kilo te houden. Door het karton op een speciale manier te gebruiken ontstaat er een stevige laag om kartonnen meubels mee te maken.

Gebouwen

Door een zogenaamde honingstructuur toe te passen (denk hierbij aan de structuur van een bijenkorf) wordt zelfs materiaal als karton sterk. Zo sterk zelfs, dat er gebouwen van kunnen worden gemaakt. Zo bestaan er bruggen, torens, gebouwen en kerken van karton. Het grote voordeel van werken met karton is dat het duurzaam is en relatief goedkoop. Hiernaast is het erg licht waardoor het ideaal is om producten van de maken die snel vervoerd moeten worden, zoals theaterdecors en banken.

KartonDesign is gespecialiseerd in producten van karton. Zo kan je er terecht voor kartonnen meubels, lampen, decors, displays en verpakkingen op maat. Neem eens een kijkje op de website om te zien wat dit bedrijf allemaal kan maken van karton!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *