Hoe houd ik mijn huis warm?

In de winter wil je er natuurlijk warm bij zitten. Als je in een nieuwbouwhuis woont, weet je dat je huis vaak snel lekker warm is. Maar als je in een ouder huis woont gaat dit een stuk lastiger en is je energierekening vaak ook een stuk hoger. In dit artikel lees je waarom dat precies is en hoe je ervoor kan zorgen dat je je huis lekker warm houdt in de winter en in de zomer koel.

Isolatie

Huizen gebouwd na de jaren ’70 en ’80 beschikken (wettelijk) over isolatie. Spouwmuurisolatie en vloerisolatie zorgen ervoor dat de lucht uit je woonkamer niet snel via de muren of vloer verloren gaat. Je kan echter nog wel voor dakisolatie kiezen zodat je in een keer veel geld bespaart. Oudere huizen zijn vaak niet voorzien van isolatie waardoor er veel warmte (en daarmee geld) verloren gaat

CV-ketel

Een goede CV-ketel gaat zo’n 15 jaar mee. Wanneer je beschikt over een goede CV-ketel, kan je snel warmte opwekken in je huis. Samen met goede isolatie heb je een warm huis binnen enkele minuten. Neem eens een kijkje op de website van Warmland. Je kan hier terecht voor de beste CV-ketels die het beste in jouw huis passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *