Handige tips bij het verkopen van je woning

Bij het verkopen van je woning zijn er een hoop zaken waar je over moet nadenken. Neem je bijvoorbeeld een makelaar in de hand en zo ja welke? Wat is mijn huis waard en welke vraagprijs moet erop? En wat moet ik nog meer allemaal regelen? Om het allemaal iets duidelijker te maken, hebben we hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Zorg voor een onvergetelijke indruk
  Of een woning wel of niet aanspreekt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe jij of je makelaar de woning heeft gepresenteerd. Zorg dus voor mooie foto’s en een aantrekkelijke prijs.
 2. Benadruk de sterke punten van je woning
  Laat de sterke punten van de woning en omgeving terugkomen in de foto’s, video’s en omschrijving. Benadruk het ook tijdens de bezichtiging.
 3. Zorg voor professionele foto’s
  Het hebben van professionele foto’s kan het verschil zijn tussen wel of geen kijkers. Zorg dus voor goede, professionele foto’s.
 4. Verkoopstyling
  De normaalste zaak in Engeland en Amerika, maar hier minder bekend. Een verkoopstyliste zorgt ervoor dat je woning klaar is voor de verkoop. Ze geeft tips en adviezen over inrichting, accessoires en zorgt voor voldoende ruimte en rust.
 5. Zorg voor de juiste promotiemix
  Welke kanalen gebruikt de makelaar om de woning onder de aandacht te brengen? Je woning op Funda zetten en een bord in de tuin plaatsen kan iedereen. Wordt er bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van social media om extra zichtbaarheid te genereren.
 6. Geef een uitgebreide beschrijving van de omgeving
  Benoem de voorzieningen die in de omgeving te vinden zijn. Ligt je woning in een kindvriendelijke wijk, is er een winkelcentrum in de buurt en zijn er scholen te vinden?
 7. Voorkom een smet op je huis
  Voorkom dat je woning te lang te koop staat. Potentiele kopers gaan zich namelijk afvragen waarom het niet verkocht wordt. Is de vraagprijs te hoog, moet er nog veel in geïnvesteerd worden, etc.
 8. Kies de juiste makelaar
  Kies een makelaar waarbij je een goed gevoel hebt. Bekijk de huizen die zij online hebben gezet en beoordeel de kwaliteit van de omschrijving en de foto’s. Lees ook wat andere mensen zeggen over de makelaar.

Ben jij op zoek naar makelaar in Arnhem? Kijk dan op Zigt.nu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *