Graszoden, hoe krijg ik een mooie tuin?

Wellicht heb je er weleens van gehoord, graszoden. Graszoden worden gebruikt om een oude vervallen grasmat in een keer te vervangen met een gloednieuwe groene grasmat. Hoe werkt het precies? We leggen het erg graag uit!

Wat zijn graszoden?

Graszoden zijn als het ware rollen van gras die je na aankoop uitrolt over het stuk aarde in je achter- of voortuin. Je koopt de graszoden snel en eenvoudig op http://www.veldengras.nl/.

Na het uitrollen van je graszoden dient de grasrol zich te binden aan de aarde. De wortels van de grasmat hebben een aantal weken nodig volledig vast te komen. Je kan het proces hiervan eenvoudig controleren door zachtjes te trekken aan de hoek van de grasmat. Als het gras hier vastzit weet je dat het volledig gebonden is. Trek echter niet te hard, je wil natuurlijk niet de wortels kapottrekken.

Verschillen

Je hebt ook nog de keuze tussen twee soorten gras. Zo kan je kiezen voor sport & speelgras of sportgras. De eerstgenoemde is perfect voor in je achtertuin. Het gras is geschikt voor een kleinschalige barbecue of een voetbalpartijtje met je kinderen. Hiernaast kunnen ze er zorgeloos op spelen. Het sportgras is speciaal ontwikkeld voor sportvelden die elke week getest worden door flink wat noppen en slidings.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *