Een agrac-fundering

Het wordt steeds vaker gebruikt, een agrac-fundering. Het wordt gebruikt als fundering voor onder gebouwen of wegen. Het zorgt er voor dat het gebouw of de weg niet wegzakt of dat er scheuren ontstaan.

Waar bestaat een agrac-fundering uit?

Voor het aanleggen van een agrac-fundering wordt er vaak opgebroken puin gebruikt. Het is belangrijk dat voor zwaarbelaste wegen de fundering sterk genoeg is om het vele en zware verkeer te kunnen dragen.

Agrac is een mengsel van asfaltgranulaat, cement en zand en behoort tot de groep van gebonden funderingen. Het is te verdelen in twee verschillende typen: type A1 en type A2, de opdrachtgeven bepaald dan welk type het beste geschikt is voor de opdracht.

Aduco heeft al vele teintallen jaren ervaring opgebouwd in het bereiden van gebonden funderingen. Ze hebben een optimaal mengproces met hun mobiele menginstallatie, dit leidt tot een zeer homogeen product waarbij de bestanddelen perfect gemengd zijn. De kunst is om met deze producten precies genoeg cement toe te voegen zodat reflectiescheuren in de bovenliggende asfaltconstructie kunnen worden voorkomen.

Als oude wegen kapot gefreesd zijn, blijft er opgebroken puin/asfalt over. Dit wordt dan hergebruikt voor de/een nieuwe weg. Soms wordt dit op een andere plek gedaan, maar soms is het ook mogelijk om het op dezelfde plek te hergebruiken. Wanneer het op de plek zelf wordt hergebruikt, noemt men dit agraccen.

Als je meer wilt weten over agrac, neem dan even een kijkje op de site van Aduco!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *