Wat kan je doen tegen borstontsteking en hoe kom je er weer vanaf?

Borstontsteking, oftewel mastitis, wordt in het overgrote deel van de gevallen ontstaan door melk dat in de borst achterblijft. Dit kan komen door het slecht aanleggen, een verstopt melkkanaaltje of door bacteriën in de borst.

Als je met een borstontsteking naar de huisarts gaat krijg je waarschijnlijk antibiotica voorgeschreven. De antibiotica zal de ontsteking in de borst effectief bestrijden maar er is meer dat je thuis kan doen om het herstelproces te bevorderen en de pijn te verlichten.

Verlicht de druk op uw borst door het geven van borstvoeding

Stop niet met borstvoeding geven tijdens de borstontsteking. Het geven van borstvoeding kan helpen tegen de pijn omdat de druk in de borst wordt verminderd. Wat ontzettend belangrijk is, is dat het geven van borstvoeding tijdens een borstontsteking niet schadelijk is voor je baby.

Voordat u start met het geven van borstvoeding kan u de borst voor of tijdens het geven van borstvoeding te masseren. Dit zorgt ervoor dat uw borst ontspant en dat de melkgang wordt geactiveerd.

Vindt u het niet prettig om de borst te masseren? Dan raden wij u aan om gebruik maken van de Multi-Mam Kompressen De Kompressen van Multi-Mam neutraliseren bacteriën en zijn veilig voor uw kind.

Deskundig advies over de borstvoeding periode

Multi-Mam adviseert u graag over de ongemakjes en onzekerheden die kunnen ontstaan tijdens de borstvoeding. Wilt u bijvoorbeeld tips voor het geven van borstvoeding of heeft u problemen met aanleggen? Dan bent u bij Multi-Mam op de juiste plek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *