5 tips voor het vinden van de juiste makelaar

Als je besluit je woning te verkopen, wil je dat dit natuurlijk zo snel mogelijk gebeurd en ook tegen een goede prijs. Maar waar begin je? Het vinden van de juiste verkoopmakelaar is een stap in de goede richting. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Lees hieronder onze tips en vind de juiste makelaar.

Tip 1. Kijk verder dan je neus lang is

Neem niet gelijk contact op met de makelaar die het huis van de buren verkocht heeft, maar kijk eerst rond. Je wilt namelijk een makelaar die bij jou past en niet bij je buren. Welke makelaars ken je en welke vind je nog meer bij jou in de buurt?

Tip 2. Ga op onderzoek uit

Heb je inmiddels een mooi lijstje met makelaars samengesteld? Mooi, dan ga je deze makelaars eens goed onderzoeken. Hoe presenteren ze zichzelf, krijg je een goed gevoel bij de makelaar en komt de makelaar deskundig over? Bekijk ook de advertenties en foto’s die ze in het verleden geplaatst hebben en beoordeel deze. Lees vooral ook reviews die andere mensen geschreven hebben over de makelaar.

Tip 3. Vraag advies aan familie en vrienden

Waarschijnlijk zijn er inmiddels al een aantal makelaars afgevallen. Twijfel je nog tussen een aantal opties? Vraag dan om advies bij familie, vrienden, buren of collega’s. Waar hebben zij hun woning verkocht en wat was hun ervaring?

Tip 4. Maak vrijblijvende afspraken

Je lijstje met makelaars is wederom kleiner geworden. Op dit punt kun je met een aantal makelaars vrijblijvend in gesprek gaan. Hoe presenteert de makelaar zich, welke kosten kun je verwachten en zijn er eventueel nog bijkomende kosten?

Tip 5. Volg je gevoel

Aangezien je veel contact hebt met je makelaar is het belangrijk dat er een klik is. Kies niet automatisch de goedkoopste makelaar of degene met de hoogste vraagprijs. Kies juist de makelaar waarbij jij een goed gevoel hebt.

Ben jij op zoek naar makelaar in Arnhem? Kijk dan op Zigt.nu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *